NAM+dringt+aan+op+verlaging+gasproductie
Nieuws
© Geert Job Sevink

NAM dringt aan op verlaging gasproductie

De Nederlandse Aardolie Maatschappij dringt bij toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) aan op verlaging van de gasproductie. Dat blijkt uit het rapport dat het bedrijf opstelde over de aardbeving in Zeerijp.

Gezien de huidige seismische ontwikkelingen stelt NAM, dat het vanuit het oogpunt van veiligheidsbeleving technisch verstandig is, om een aantal extra maatregelen te treffen. Een daarvan is verlaging van de gasproductie.

Beangstigend

De beving met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter had is in het gebied rond Zeerijp als zeer beangstigend ervaren, stelt de NAM. Het bedrijf geeft aan dat rond de 65.000 mensen de beving gevoeld kunnen hebben.

Volgens RTV Noord wil de NAM ongeveer 10 procent gas minder winnen. Op dit moment wordt nog 21,6 kuub per jaar gewonnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  28° / 11°
  10 %
 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 14°
  10 %
Meer weer