Meer+overwinterende+ooievaars+geteld
Nieuws
© Huisman Media

Meer overwinterende ooievaars geteld

Tijdens de jaarlijkse telling van overwinterende ooievaars zijn dit weekeinde 583 exemplaren geteld. Dat zijn er meer dan vorig jaar toen de teller op zondagavond op 447 stond, meldt Stichting Ooievaars, Research & Knowhow (STORK).

Het gaat om voorlopige cijfers, omdat nog niet alle tellers zich hebben gemeld. Wat opvalt is dat er dit jaar 353 tellers meededen, de helft meer dan vorig jaar. Volgens een woordvoerster komt dit waarschijnlijk door de media-aandacht die de telling kreeg en het mooie weer.

Wat dit jaar opvalt is dat veel ooievaars weinig in groepen worden gezien. De waarnemers telden er meestal een of twee. Volgens de woordvoerster komt dit vermoedelijk doordat er genoeg voedsel is te vinden door het zachte weer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  28° / 11°
  10 %
 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 14°
  10 %
Meer weer