Koningin+M%C3%A1xima+heeft+Bio%2Dbeurs+in+Zwolle+geopend
Nieuws
© Ruud Ploeg

Koningin Máxima heeft Bio-beurs in Zwolle geopend

Koningin Máxima heeft vandaag de tweedaagse Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle officieel geopend. De Koningin bezocht de eerste dag van deze vakbeurs voor de biologische sector die jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers trekt.

Bionext, organisator van de Bio-beurs en ketenorganisatie van de biologische sector, is vereerd met deze koninklijke aandacht voor biologische landbouw en voeding. Ook minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten was bij de opening van de beurs aanwezig om haar visie op biologische landbouw te delen.

Biologische landbouw en voeding staan de afgelopen jaren flink in de schijnwerpers. Tussen 2000 en 2015 groeide de biologische sector met bijna 400 procent en de vraag naar biologisch neemt jaarlijks met 10 procent toe. De verwachting van analisten van ING, ABN Amro en Rabobank is dat deze groei de komende jaren verder door zal zetten.

Oplossingen

Volgens Bionex-directeur Bavo van den Idsert bieden biologische landbouw en voeding oplossingen voor veel van de maatschappelijke issues van deze tijd. 'We hebben Koningin Máxima op de Bio-beurs met trots laten zien welke concrete oplossingen wij hebben voor maatschappelijke issues als klimaatverandering, biodiversiteit en gezondheid.'

'Biologische landbouw is zorgzame landbouw en bij uitstek circulair'

Van den Idsert noemt het treffend dat er in de Week van de Circulaire Economie op deze manier aandacht voor biologische landbouw is: 'Biologische landbouw is immers zorgzame landbouw en bij uitstek circulair.'

Bio-beurs uitgebreid

De Bio-beurs vindt plaats op 17 en 18 januari 2018. Op de beursvloer staan ruim 350 stands van biologische bedrijven uit diverse sectoren. Op het zogenoemde Foodplein verzorgen gerenommeerde koks demonstraties met biologische producten.

Er is daarnaast een stevig inhoudelijk programma met meer dan tachtig workshops en presentaties. Dit jaar kent de Bio-beurs bovendien twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

Nieuwe producten

Beursbezoekers maken tijdens de Bio-beurs kennis met diverse nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs trekt hierbij een brede doelgroep van boeren en tuinders, handelsbedrijven, merken, speciaalzaken, supermarkten en restaurants. Ook overheden, maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en onderwijsprofessionals bezoeken de beurs.

De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libéma. Bionext verbindt de biologische keten van boer tot consument. Libéma is een leisure concern en eigenaar van onder andere de IJsselhallen.

Weer

 • Donderdag
  12° / 2°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 0°
  10 %
Meer weer
@nieuweoogst.nu