Boeren+tegen+ecoduct+Zuid%2DWillemsvaart
Nieuws
© ZLTO

Boeren tegen ecoduct Zuid-Willemsvaart

Boeren zijn tegen de komst van een nieuw ecoduct over de Zuid- Willemsvaart bij het Limburgse Weert. Dat zei voorzitter Leon Faassen van de LLTB woensdag in EenVandaag.

Provincie Limburg wil een ecoduct plaatsen, omdat veel wilde zwijnen verdrinken in het water. Faassen is bang voor omgeploegde akkers. 'Je moet ze daar houden waar ze thuishoren en ze niet uit het natuurgebied laten komen', vertelde hij. De boerenschade neemt volgens de LLTB toe. 'Het grootste probleem is dat de zwijnen onze gewassen beschadigen, ze ploegen echt onze akkers om en dat scheelt opbrengst', gaf hij bij EenVandaag aan.

Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties steunen de plannen van de provincie wel. Wilde zwijnen mogen in Nederland buiten Nationaal Park de Hoge Veluwe en De Mijnweg in Limburg worden afgeschoten. Volgens de boeren stimuleert dit ecoduct juist de verspreiding van het wilde zwijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  28° / 11°
  10 %
 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 14°
  10 %
Meer weer