App+bij+gewasbeschermingsgids+Fruitteelt+2018
Nieuws
© Nieuwe Oogst

App bij gewasbeschermingsgids Fruitteelt 2018

De nieuwe gewasbeschermingsgids voor de Fruitteelt van Delphy komt begin februari uit. Daarbij hoort nu ook een gewasbeschermingsapp.

In deze GWB-app kan de fruitteler per gewas een ziekte of plaag kiezen en een tijdstip in het jaar, waarna een advies volgt ten aanzien van de bestrijding. De app biedt de teler altijd de actuele informatie om de gewasbescherming binnen de wettelijke richtlijnen uit te voeren en helpt bij de keuze van de juiste middelen.

De gewasbeschermingsmiddelen die de app adviseert, zijn gelinkt aan de site van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) waarbij altijd het meest actuele etiket voorhanden is ten aanzien van de toepassing. De teler krijgt de app gratis bij aanschaf van de gewasbeschermingsgids.

Compleet overzicht

Het boekje omvat een compleet overzicht over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de fruitteelt, waaronder veilig omgaan met gewasbeschermingsmiddelen, milieu, resistentiemanagement, regelgeving, spuittechniek, geïntegreerde bestrijding, ziekten en plagen bij appel en peer, kers en pruim, kleinfruit en blauwe bes, onkruidbestrijding, vogel- en wildafweer, residu, veiligheidstermijnen en biologische fruitteelt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  28° / 11°
  10 %
 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 14°
  10 %
Meer weer