Ctgb+laat+vooral+schimmelbestrijders+toe
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat vooral schimmelbestrijders toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft een toelating verleend aan zeven gewasbeschermingsmiddelen. Het gaat vooral om schimmelbestrijdingsmiddelen.

Ctgb heeft Rival als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de teelt van toemaat en bloemisterijgewassen (bedekte teelt). Ook Ascra Xpro is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale, spelt, zomertarwe en zomerrogge. Presidium, KIF230-15% WG en Allstar zijn alle schimmelbestrijdingsmiddelen. Het Ctgb heeft de middelen toegelaten in de teelt van aardappel.

Het middel Gnatrol Sc is een insectenbestrijdingsmiddel dat is toegelaten voor een grondbehandeling in de teelt van bloemisterijgewassen (bedekte teelt). Vibrance SB is toegelaten als zaadbehandelingsmiddel tegen schimmels in de teelt van bieten.

Daarnaast hebben een aantal middelen een uitbreiding gekregen. Het gaat om schimmelbestrijdingsmiddel Ranman Top (kleine toepassingen), mijtenbestrijdingsmiddel NeemAzal-T/S en onkruidbestrijdingsmiddel Challenge.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  28° / 11°
  10 %
 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 14°
  10 %
Meer weer