Provincie+zoekt+balans+tussen+landbouw+en+natuur
Nieuws
© Koen van Wijk

Provincie zoekt balans tussen landbouw en natuur

Provincie Zuid-Holland wil dat de balans tussen landbouw, natuur en landschap wordt hersteld. Het agrarisch landschap moet aantrekkelijker, biodiverser en schoner worden.

Dat staat beschreven bij de ambities in de Ontwerpvisie 'Rijke groenblauwe leefomgeving' die de provincie samen met 300 partijen heeft opgesteld. De provincie heeft deze vanaf 22 juni ter inzage gelegd, tot en met 1 november.

De betrokken partijen willen stad en ommeland beter met elkaar verbinden via een netwerk van water en groen. Daarmee verbetert het leefklimaat in de steden en worden de stiltekernen in natuurgebieden ontlast. Het agrarisch landschap wordt veerkrachtig, gevarieerd en duurzaam, zo staat in de visie.

Reageren op de ontwerpvisie is ook mogelijk tijdens de Open Huis Zomertoer van 27 tot 31 augustus. De provincie stelt de visie aan het eind van 2018 vast. Deze vervangt dan de huidige Beleidsvisie Groen. De visie is mede bedoeld als bouwsteen voor de Omgevingsvisie.

Weer

 • Donderdag
  14° / 5°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  20 %
Meer weer