Zorgen+bij+aardappelverwerkende+industrie+om+droogte
Nieuws
© ZLTO, Monique Jansen

Zorgen bij aardappelverwerkende industrie om droogte

De Nederlandse aardappelverwerkende industrie zal naar alle waarschijnlijkheid door de aanhoudende droogte in Nederland en de rest van Noordwest-Europa geconfronteerd worden met een fors lagere aanvoer van consumptieaardappelen bestemd voor verwerking tot aardappelproducten.

Dit is de analyse van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) op basis van de huidige informatie. Dat de huidige weersomstandigheden uitzonderlijk zijn staat buiten kijf, aldus Hylke Brunt secretaris van de VAVI.

Gegeven de verwachting dat regenval, in ieder geval de komende dagen, zal uitblijven volgt de VAVI de ontwikkelingen op de voet door intensief contact te onderhouden met haar leden en zusterorganisaties in Europa.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 4°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 3°
  20 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer