KCB+breidt+uit+omwille+van+Brexit
Nieuws
© Anton Dingemanse

KCB breidt uit omwille van Brexit

Het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) is deze week gestart met de opleiding van negen nieuwe inspecteurs in verband met de aanstaande Brexit.

Het KCB verwacht meer inspectiecapaciteit nodig te hebben na de Brexit. De werkelijke behoefte aan extra mankracht zal sterk afhangen van de afspraken die tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie (EU) worden gemaakt, stelt het bureau. Het KCB volgt daarom het onderhandelingsproces nauwgezet.

Eind oktober 2018 en vervolgens in december 2018 volgt opnieuw een besluit over de omvang en het moment van aannemen van de volgende groep inspecteurs. Met deze stapsgewijze aanpak probeert het KCB te anticiperen op de ontwikkelingen en houdt tevens rekening met de maximale omvang van een op te leiden groep inspecteurs. Het bureau zegt zich voor te bereiden op alle mogelijk Brexit-scenario’s, inclusief een harde Brexit, waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU op 30 maart 2019 verlaat zonder terugtrekkingsakkoord en zonder overgangsperiode.

Extra procedures

De Brexit komt snel dichterbij en de onderhandelingen zijn nog gaande. De Europese Commissie roept bedrijven daarom op om zich voor te bereiden op alle mogelijke scenario’s. Wat de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen ook wordt, vast staat dat bedrijven uit de agrosector te maken krijgen met extra procedures. Daarbij valt te denken aan certificaten, fytosanitaire controles en douaneformaliteiten.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 4°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 3°
  20 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer