Versterking+van+biodiversiteit
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Versterking van biodiversiteit

Onder de noemer 'Meer biodiversiteit bij buur en bedrijf' start Stichting Landschap Horst aan de Maas een ambitieus pilotproject om de biodiversiteit op en rond boerenbedrijven te versterken. Meer biodiversiteit draagt bij aan gezondere gewassen.

Dit gebeurt in samenwerking met de Vereniging Innovatief Platteland (VIP) en Citaverde College.

De ondertekening van een convenant door de projectpartners was op 24 november het startsein voor het project. De stichting is al jaren actief met erfbeplanting, waarbij de focus steeds meer wordt verlegd van beleving naar versterking van de biodiversiteit. Vooral rond agrarische bedrijven, omdat daar nog volop kansen liggen.

Er wordt niet alleen gekeken naar het boerenerf, maar ook naar het bedrijf, de directe omgeving en de bedrijfsvoering. En door (grond)buren te betrekken bij de plannen, krijgt biodiversiteit meer kans.

Weer

 • Zaterdag
  11° / 3°
  10 %
 • Zondag
  13° / -1°
  10 %
 • Maandag
  15° / -1°
  10 %
Meer weer