Nieuw+Bloed%3A+Twee+kapiteins+op+%C3%A9%C3%A9n+schip
Achtergrond
© Eigen Foto

Nieuw Bloed: Twee kapiteins op één schip

Nieuwe Oogst schenkt in de laatste weken van 2018 extra aandacht aan een nieuwe generatie boeren en telers. In de serie Nieuw Bloed stellen we in zes videoportretten jonge agrarische ondernemers aan u voor.

De eerste aflevering van Nieuw Bloed gaat over Joost van Diepen uit Kraggenburg.

Hij begon na het afstuderen aan de Hogere Landbouwschool in Leeuwarden met een biologische tak op het gangbare fruitteeltbedrijf van zijn vader.

Het opstarten van de biologische teelt leverde de nodige discussies op, maar vader en zoon Van Diepen hebben het samen opgepakt en het resultaat is positief. Het is een mooi voorbeeld van twee generaties die samenwerken. Hoe twee kapiteins toch kunnen functioneren op één schip.

© Ruud Ploeg

Weer

 • Zaterdag
  12° / 4°
  20 %
 • Zondag
  10° / 1°
  10 %
 • Maandag
  8° / 2°
  50 %
Meer weer