Omzet+kunstmestleverancier+OCI+daalt
Nieuws
© Harry Tielman

Omzet kunstmestleverancier OCI daalt

De omzet van het Egyptische kunstmestbedrijf OCI is in de eerste helft van dit jaar met 14,6 procent gedaald tot 982 miljoen Amerikaanse dollar.

De lagere omzet is voornamelijk een gevolg van de lagere verkoopprijzen en verloren inkomsten in Nederland als gevolg van brand bij een fabriek in Geleen.

Het verkochte eigen productvolume nam met 24,2 procent toe tot 3,1 miljoen ton, maar de prijzen lagen op een erg laag niveau. De (aangepaste) nettowinst daalde met 65,5 procent tot 45,1 miljoen dollar.

Overaanbod

Volgens topman Nassef Sawiris liggen de kunstmestprijzen op 'onhoudbaar' lage niveaus. Hij denkt dat de prijzen in de tweede helft van volgend jaar zullen aantrekken, omdat het overaanbod dan is afgenomen.

De netto-schuld bedroeg eind juni 4,3 miljard dollar, tegen 4,6 miljard dollar aan het einde van maart van dit jaar. OCI wil de balans verder versterken, onder andere door niet-kernactiviteiten af te stoten.

Weer

 • Woensdag
  18° / 5°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  10 %
Meer weer
@nieuweoogst.nu