Meldpunt+voor+paniekerige+koeien
Nieuws

Meldpunt voor paniekerige koeien

LTO Noord heeft op haar website een meldpunt geopend voor onrustige koeien. De organisatie hoopt hiermee te inventariseren of meer boeren te maken hebben met onrustige koeien.

Onlangs bleek dat de koeien van vijf melkveehouders in Stitswerd op een zaterdagmorgen tegelijkertijd in paniek raakten. Volgens de Groningse LTO Noord- bestuurder Alma den Hertog zijn de paniekerige koeien een ongrijpbaar probleem.

'Wanneer dit in de stal gebeurt, kan het gevaarlijk zijn voor de koeien. Ze kunnen zich verwonden.' Ook melkveehouders en dierenartsen uit de omgeving zoeken naar een oorzaak en staan achter het plan van LTO noord een meldpunt op te richten.

Davey van Aken

Davey van Aken is redacteur Digitale media. Hij beheert de sociale media en doet de voice over en montage van NieuweOogst.tv.

Contact