Samenvoeging+onderzoek+naar+voedsel+en+biobased
Nieuws
© Eigen Foto

Samenvoeging onderzoek naar voedsel en biobased

TNO en Wageningen UR gaan het voedselonderzoek (voedseltechnologie, voedselconsumptie en gezonde voeding) en het biobased onderzoek samenvoegen in één onderzoekcentrum.

TNO en Wageningen UR zijn tot een overeenkomst gekomen over de overgang van de onderzoeksgroep Functional Ingredients van TNO naar het instituut Food & Biobased Research van WUR. Dit betekent dat per 1 januari 2018 de TNO-medewerkers van deze researchgroep naar Wageningen komen en onderdeel worden van Wageningen Food & Biobased Research.

Door de samenvoeging ontstaat één van de grootste onderzoeksinstituten op het gebied van voedsel-, voeding- en biobased onderzoek in Europa met in totaal meer dan 240 medewerkers. Dankzij deze krachtige kenniscombinatie versterkt Nederland zijn internationale positie op deze gebieden.

Het toepassingsgericht onderzoek dat de nieuwe onderzoeksinstituut gaat uitvoeren, moet leiden tot betere en gezondere producten, efficiënte productieprocessen, duurzame en transparantere ketens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer