Overijssel+start+kwaliteitsteam+Agro+en+Food
Nieuws
© Koos van der Spek

Overijssel start kwaliteitsteam Agro en Food

Provincie Overijssel start een kwaliteitsteam Agro & Food dat bij een grootschalige bedrijfsuitbreiding of nieuwvestiging advies kan geven. Dit advies wordt op aanvraag verstrekt aan ondernemers, gemeenten en omwonenden.

Het kwaliteitsteam is onderdeel van het programma Agro & Food waarmee de provincie de agrarische sector wil verduurzamen. Uitbreidingen en nieuwvestigingen zijn in principe toegestaan in de provincie, mits er ook wordt geïnvesteerd in verduurzaming.

In juni presenteerde de provincie daarom al de handreiking 'Kwaliteitsimpuls Agro en food'. De handreiking met als ondertitel 'Een goede boer als buur' is onderdeel van het provinciaal ruimtelijk beleid.

Volksgezondheid

Ook volksgezondheid is een aspect van verduurzaming. Voor de provincie Overijssel is dat een belangrijk aspect, met name ook rondom discussie over uitbreidingsmogelijkheden in de geitenhouderij. Gedeputeerde Hester Maij (CDA) laat weten dat weten dat juist dit soort kwaliteitsinvesteringen bijdragen aan een gezondere omgeving en worden meegewogen in de vergunningverlening.

Als een of meerdere partijen behoefte heeft aan advies, kan dat worden aangevraagd bij het kwaliteitsteam dat bestaat uit vier externe adviseurs die expertise hebben op het gebied van verduurzaming en bedrijfsontwikkeling. Het team bestaat uit René Schippers van Schepers Adviseurs, Henri Holster van Wageningen Livestock Research, Ellen de Lange van De Mobiele Boer en Ron Methorst van Aeres Hogeschool Dronten.

Advies van het kwaliteitsteam is gratis voor gemeenten, ondernemers en omwonenden.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer