LTO+benoemt+drie+nieuwe+portefeuillehouders
Achtergrond
© ZLTO

LTO benoemt drie nieuwe portefeuillehouders

LTO Nederland heeft drie nieuwe portefeuillehouders benoemd. Claude van Dongen uit Oosteind (N-Br) is de nieuwe portefeuillehouder Bodem- en Waterkwaliteit.

Van Dongen is zowel melkveehouder als sierteler. Hij is lid van de Commissie bemesting grasland en voedergewassen, een initiatief van LTO en ZuivelNL. De afgelopen jaren was hij ook lid van de LTO-vakgroep Melkveehouderij met de portefeuille Ammoniak.

Bodem- en Waterkwaliteit is een nieuwe portefeuille in het kader van de modernisering van LTO Nederland.

Van Dongen wil zich als verantwoordelijk bestuurder inzetten voor 'een mestbeleid waarin het aantrekkelijk is om de juiste keuzes te maken. Goed voor de landbouw en ook voor het milieu.' Hij vindt dat de sectoren daarbij het voortouw moeten nemen. 'De sectoren moeten zelf bepalen hoe zij doelen gezamenlijk gaan halen. Het verhaal moeten zij zelf schrijven. Ik help daar graag aan mee.'

Joris Baecke, akkerbouwer in Nieuw-Namen (Z), is benoemd tot portefeuillehouder Gezonde Planten. Hij was eerder voorzitter van de Europese koepel van jonge boeren CEJA en is nu vice-voorzitter van ZLTO.

Doelen bereiken

Baecke was de afgelopen jaren al LTO-portefeuillehouder Plantgezondheid. Hij stelt vast dat dat het werk nog niet klaar is. 'In juli hebben we samen met de plantaardige sectoren de Ambitie Plantgezondheid 2030, Gezonde teelt, gezonde toekomst, gepresenteerd. Nu is het onze taak met ketenpartijen, onderzoek/onderwijs en overheden, onze ondernemers in de gelegenheid te stellen om doelen te bereiken.'

Wim van den Boomen uit Someren (N-Br) is benoemd tot portefeuillehouder Goed werkgeverschap & Economisch beleid. Hij is sinds ruim een jaar LTO-portefeuillehouder Sociale Zaken. In het gemoderniseerde LTO wordt dat Goed werkgeverschap & Economisch beleid.

Van den Boomen is portefeuillehouder Plantgezondheid en Fytosanitair bij LTO Glaskracht Nederland en voorzitter van de ZLTO-vakgroep Glastuinbouw. Hij laat weten als portefeuillehouder Goed werkgeverschap & Economisch beleid verder te gaan met het ingezette beleid.

'Ik zie het als mijn taak om verbinding te maken en te overtuigen. Samen met anderen wil ik een succes maken van onze focus op goed werkgeverschap', aldus Van den Boomen.

Paddenstoelenteelt

Als leden van de vakgroep Paddenstoelenteelt zijn benoemd Peter van den Berg uit Boekel, Gerard Sikes uit Ysselsteyn en Warmolt Boer uit Hoogeveen. Ko Hooijmans blijft voorzitter. Intussen wordt nog gezocht naar een nieuwe voorzitter, bij voorkeur uit het noorden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  23° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  24° / 7°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer