Elies+Lemkes+stopt+als+ZLTO%2Ddirecteur
Nieuws
© ZLTO

Elies Lemkes stopt als ZLTO-directeur

Algemeen directeur Elies Lemkes-Straver verlaat na zes jaar de ZLTO en NCB. Per 1 februari 2018 vervult ze het lectoraat 'Duurzaam produceren' aan HAS Hogeschool.

Lemkes (1957) startte 1 februari 2012 bij ZLTO. Daarvoor had zij haar sporen verdiend als directeur van de stichting Brainport en van Brainport Development in Eindhoven waar zij Brainport (inter)nationaal op de kaart zette.

Vlak na haar aantreden bij ZLTO heeft ze gewerkt aan een flinke reorganisatie van ZLTO waardoor de organisatie er nu stevig en gezond bij staat. Ook bij NCB heeft Lemkes vernieuwingen doorgevoerd. Daarna kon zij zich richten op waar haar passie echt ligt: innovatie, technologie, kennis en verbinden.

Buitenwereld binnen

Lemkes heeft in haar tijd bij ZLTO een impuls gegeven aan innovatie in de sector. Ze heeft de buitenwereld binnengebracht bij ZLTO en ZLTO zichtbaar gemaakt in de buitenwereld. Ook was ze regelmatig te vinden aan de keukentafel bij leden van de vereniging.

Samen met ZLTO-voorzitter Hans Huijbers en met haar collega's stond zij pal voor de visie van ZLTO: boeren en tuinders hebben oplossingen voor de maatschappelijke vragen van onze tijd op het gebied van klimaat, (voedsel)gezondheid en platteland. ZLTO is haar dankbaar voor haar bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector.

Lectoraat HAS

Lemkes gaat het lectoraat 'duurzaam produceren ' invullen aan de HAS. Het lectoraat richt zich op verduurzaming van de voedselproductie, het sluiten van kringlopen en het tegengaan van voedselverspilling. Ze gaat zich verder inzetten voor initiatieven op het snijvlak van agrifood, technologie, design en samenleving. Lemkes: 'Ik werk met veel plezier bij ZLTO, maar wil graag weer een nieuwe stap zetten. Ik kijk uit naar mijn nieuwe activiteiten op het door mij zo geliefde snijvlak van kennis, innovatie en ondernemerschap.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer