Smaakcentrum+wint+Brabantse+agrofoodpluim
Nieuws
© APA/Sjef Prins

Smaakcentrum wint Brabantse agrofoodpluim

Initiatiefnemer Martien Bos van het Smaakcentrum heeft de Agrofoodpluim van provincie Brabant gewonnen. De topkok krijgt de pluim voor de voedingslessen die hij jaarlijks in zijn Smaakcentra in Cuijk en Boxmeer geeft aan honderden kinderen van de groepen 7 en 8.

' We zijn gewoon gestart door de juiste partners bij elkaar te zoeken. Die vonden we onder meer in de GGD Hart van Brabant, waarmee we het theoriepakket hebben ontwikkeld. Het hele initiatief is verder sociaal gedragen', geeft Bos aan.

Boeren

Volgens de kok is het na enkele jaren kookles tijd voor een vervolgstap. 'We willen bijvoorbeeld ook met bedrijfsbezoeken laten zien wat de boer doet. We willen het kind laten opgroeien met de agrarische sector die sterk aanwezig is in de omgeving. Zo maken we kinderen bewust van wat de natuur ze biedt, en dat we de boeren daar heel hard voor nodig hebben.'

Volgens gedeputeerde Anne-Marie Spierings laat Bos zien dat een ondernemer het verschil kan maken.

'Hij zet zijn kennis en netwerk in voor onze maatschappij. Kinderen leren over voedsel en landbouw, en via de kinderen leren ook de ouders. Kinderen zijn de consumenten van de toekomst. Als zij weten hoeveel kwaliteit en duurzame producten we in Brabant hebben, draagt dat bij aan de toekomst van de Brabantse agrofoodsector.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer