Dierenbescherming%3A+vuurwerkvrije+zone+bij+stal
Nieuws
© Ruud Ploeg

Dierenbescherming: vuurwerkvrije zone bij stal

Bij verblijfplaatsen van dieren moeten vuurwerkvrije zones komen. Dat vindt de overgrote meerderheid van mensen die in opdracht van de Dierenbescherming zijn ondervraagd en die aangaven wel te voelen voor gebieden waar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

Op de vraag waar die zones dan moeten komen, kiest meer dan driekwart voor dierentuinen, kinderboerderijen, dierenasielen, maneges en stallen. Ziekenhuizen, bejaardencentra en natuurgebieden worden ook veel genoemd, maar toch minder vaak.

Boerderijdieren

Bijna de helft van de ondervraagden vinden de overlast door vuurwerk voor dieren, huisdieren, boerderijdieren en wilde dieren, niet acceptabel.

Volgens de Dierenbescherming is het een representatief onderzoek dat werd gedaan onder 1.041 Nederlanders. Iets meer dan 13 procent zegt liefst geen vuurwerkvrije zones te zien, de rest (86,4 procent) ziet graag enkele tot zoveel mogelijk van die zones.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer