Europese+Bank+ziet+economische+groei+voortduren
Nieuws
© Jan van Liere

Europese Bank ziet economische groei voortduren

De Europese Centrale Bank (ECB) is optimistisch over de ontwikkeling van de wereldwijde economie. Die blijft de komende jaren 'in een stevig tempo' doorgroeien, aldus een donderdag uitgebrachte notitie.

De ECB verwacht dat de groei van de wereldeconomie volgend jaar uitkomt op 3,9 procent. Dat zou nog eens 0,2 procent meer zijn dan de verbetering in het huidige jaar.

Voor de jaren daarna tot 2020 voorspelt de bank een groei van ongeveer 3,7 procent. De groei in de ontwikkelde economieën zal iets zal afvlakken maar opkomende economieën, met name in Latijns-Amerika, zullen juist wat sterker vooruit gaan

Eurozon blijft achter

De eurozone blijft wat achter bij die prestaties. De ECB verwacht daar in het lopende jaar een groei met 2,4 procent en voor 2018 een groei met 2,3 procent. De twee jaren daarna zal de groei onder de 2 procent blijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer