Suikergehalte+stijgt+naar+16%2C4+procent
Nieuws
© Han Reindsen

Suikergehalte stijgt naar 16,4 procent

Van de suikerbieten die in de derde week van de bietencampagne zijn verwerkt is het gemiddelde suikergehalte 16,4 procent.

Dat is opnieuw een stijging ten opzichte van vorige week, toen was het suikergehalte gemiddeld nog net geen 16 procent. Het campagnegemiddelde tot dusver komt daarmee op 16,1 procent, blijkt uit de opbrengstresultaten die Suiker Unie publiceert op de website Bietenstatistiek.

In vergelijking met vorig jaar is het suikergehalte aan het begin van de bietencampagne aanmerkelijk lager. In 2016 startte de campagne met gehaltes die de eerste drie weken al opliepen van 16,3 tot 16,6 procent. Uiteindelijk noteerde Suiker Unie voor oogst 2016 een campagnegemiddelde van 17 procent.

Oogstomstandigheden

In week 3 van de campagne daalde het tarragehalte van 10,73 naar 10,2 procent. Uit de verschillen in tarra per regio blijkt dat oogstomstandigheden in het zuidwesten en de kuststrook van Noord- en Zuid-Holland nog steeds het minst gunstig zijn. De winbaarheid is met 90,3 een fractie hoger dan vorige week.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer