Vandalen+gaan+te+keer+op+het+platteland+van+Maas+en+Waal
Nieuws
© Politie West Maas en Waal

Vandalen gaan te keer op het platteland van Maas en Waal

In de omgeving van Maasbommel zijn de afgelopen week vernielingen gepleegd in landbouwpercelen. Zo werden 150 grasbalen opengesneden, rijen mais omgehakt en een metalen staaf, spijkers en een metalenplaat achtergelaten in maispercelen.

Eén maishakselaar raakte tot nu toe beschadigd. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.In de media wordt al gesproken van agri-terror.

De politie is intensief met de zaak bezig. Loonwerkers zijn extra alert en ook de ZLTO-afdeling Land van Maas en Waal zint op een manier om verdere schade tegen te gaan.

Reportage WNL

Metalen pin

Op dinsdagavond 3 oktober kwam tijdens het kneuzen van de mais op een perceel aan de Dijkgraaf de Leeuwweg in Maasbommel een metalen pin in het messenblad terecht. De pin was vastgebonden aan een maisplant . Het was al het derde incident in een week tijd. Later zijn ook spijkers gevonden in een maisperceel en werden enkele rijen mais omgehakt, midden in een nabijgelegen perceel.

De politie West Maas en Waal zegt nog geen idee te hebben wat de mogelijke aanleiding kan zijn om dit soort vernielingen te plegen. Zij vraagt mensen die verdachte voertuigen hebben zien staan langs de De Leeuwweg, Sluissestraat Putstraat en Wolderweg in Maasbommel zich te melden. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844.

Onrust

Planner Geert van Bergen van loonwerkbedrijf Dekkers in Maasbommel kan zich de onrust die dit soort incidenten veroorzaakt goed indenken. 'Je houdt het altijd in het achterhoofd dat er wat kan gebeuren als je een perceel ingaat. Maar wat nu gebeurt geeft toch een bepaald onderbuikgevoel.'

Volgens van Bergen zit de politie er bovenop. Zo werd onder meer een politiehelikopter ingezet en is het aantal patrouilles flink toegenomen. 'Ik heb nog nooit zo veel politie zien rondrijden als de laatste dagen.' Dat de sabotage plaats vindt midden in de oogsttijd maakt het volgens hem extra lastig. 'Gelukkig hebben wij de meeste mais er inmiddels wel af. We moeten nog maar een paar percelen, van de 400 hectare die we in de laatste drie weken hebben gedaan.'

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  23° / 6°
  10 %
Meer weer