Nederlander+eet+minste+groente+en+fruit+in+Europa
Nieuws
© Peter Smit

Nederlander eet minste groente en fruit in Europa

Slechts 31,8 procent van de Nederlandse vrouwen en 26,1 procent van de Nederlandse mannen eet dagelijks één tot vier porties groenten en fruit. Dat is het minste in Europa.

Dat blijkt uit de publicatie 'Het leven van vrouwen en mannen in Europa' van Eurostat. De verzamelde gegevens van het Europese bureau voor de statistiek dateren uit 2014. Nederlanders scoren met hun groenten- en fruitconsumptie het slechtste van alle lidstaten van de Europese Unie.

Gemiddeld consumeren 53,9 procent van de Europese vrouwen dagelijks groenten en fruit. Voor mannen is dit aandeel 48,6 procent. Het land met de hoogste aandeel mannen en vrouwen die dagelijks groenten en fruit eten is België met 72,6 procent voor de vrouwen en 69,8 procent voor de mannen. De rest van de top 5 wordt ingenomen door Slovenië, Kroatië, Oostenrijk en Griekenland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer