Nederlandse+investeerder+neemt+Riedel+over
Nieuws
© FrieslandCampina

Nederlandse investeerder neemt Riedel over

De overname van fruit- en vruchtensappenbedrijf Riedel door de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment is vrijdag afgerond.

Standard Investment neemt de aandelen en activiteiten van Riedel over van FrieslandCampina, sinds 1970 de eigenaar van Riedel. Het in Ede gevestigde bedrijf produceert en verkoopt fruit- en vruchtensappen onder merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran.

FrieslandCampina kondigde eerder dit jaar aan Riedel af te stoten omdat het bedrijf zich volledig wil richten op haar zuivelportfolio. Riedel realiseerde in 2016 met 200 medewerkers een omzet van circa 125 miljoen euro. Op 17 augustus 2017 werd de voorgenomen overname van FrieslandCampina Riedel B.V. door Standard Investment bekendgemaakt.

Eigen management

Voor Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio.

Riedel zal na de overname net als de andere participaties van Standard Investment als zelfstandig bedrijf met een eigen management opereren. Daar waar mogelijk zal Standard Investment haar kennis en netwerk inzetten ten behoeve van Riedel.

Ambities

Afgelopen week kondigde Standard Investment bovendien de voorgenomen overname van branchegenoot Beyond Brands aan. Hiermee onderstreept de Amsterdamse investeringsmaatschappij haar ambities in de fruit- en vruchtensappensector. De Autoriteit Consument & Markt heeft inmiddels ingestemd met de overname. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer