Wolf+doodgereden+bij+Kloosterhaar
Nieuws
© Sebastiaan Bake

Wolf doodgereden bij Kloosterhaar

Op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim in Overijssel is maandagmorgen een wolf doodgereden, meldt RTV Oost.

Het gaat om een mannetje van drie jaar oud. 'Hij heeft een flinke klap gehad en was vrijwel zeker op slag dood', geeft Huug Jansman van Wageningen Universiteit aan. Hij onderzocht het aangereden dier vanmorgen.

Leo Linnartz van Wolven in Nederland gaf eerder vandaag al bij RTV Oost aan dat het waarschijnlijk om een wolf ging. Waarschijnlijk komt het aangereden dier uit Duitsland. De plek van de aanrijding ligt slechts op enkele kilometers van de grens. Sebastiaan Bake uit Tubbergen maakte na de fatale botsing deze foto van het dier.

Volgens Linnartz loopt het aantal meldingen over wolven in Nederland op. 'Dit is de derde melding deze herfst. In september beet een wolf twee schapen dood in Groningen en in oktober is een wolf gesignaleerd op de Veluwe.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer