Dewulf+sluit+partnerschap+met+Indiaas+bedrijf
Nieuws
© Eigen Foto

Dewulf sluit partnerschap met Indiaas bedrijf

Dewulf heeft een licentieovereenkomst afgesloten met Mahindra & Mahindra Ltd voor de productie en marketing van aardappelpootmachines in India.

Mahindra & Mahindra Ltd maakt deel uit van de Mahindra Group, met hoofdzetel in Mumbai (India) en is goed voor een omzet van 19 miljard dollar. In het kader van deze overeenkomst zal Dewulf samenwerken met Mahindra om zijn aardappelpoottechnologie op de Indiase markt te brengen.

Aardappelen zijn wereldwijd het op drie na belangrijkste voedingsgewas, terwijl India de op één na grootste producent ervan is. Ieder jaar worden ruim 2 miljoen hectare aardappelen gepoot in India, goed voor een productie van om en bij de 40 miljoen ton.

Aardappelpootmachines

Dewulf heeft gemerkt hoe India zich steeds meer concentreert op de verwerking van aardappelen. Dewulf is er dan ook van overtuigd dat de vraag naar kwaliteitsaardappelen op deze markt zal toenemen. Hiervoor moeten de plaatselijke landbouwers betere aardappelpootmachines gaan gebruiken. Om daaraan tegemoet te komen ontwikkelden Mahindra en Dewulf samen een aardappelpootmachine, die momenteel op het terrein wordt getest.

Met deze machine kunnen Indiase aardappeltelers hun aardappelen precies en gelijkmatig poten, met als resultaat een grotere oogst, lagere kosten en betere kwaliteit. Dit alles zal het inkomen van landbouwers in het land verhogen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer