Groeiende+nieuwkomers+op+hooibouwmarkt
Achtergrond
© LandbouwMechanisatie

Groeiende nieuwkomers op hooibouwmarkt

De gevestigde orde op het gebied van hooibouwmachines krijgt concurrentie. Op Agritechnica in Hannover deze week zijn de stands van Sip, Samasz en McHale groter en voller dan tijdens voorgaande beursedities.

Samasz en McHale laten op Agritechnica in Hannover machines zien waarmee ze zichzelf interessanter maken voor West-Europa. Maar vooral de Sloveense fabrikant Sip zet grote stappen. Een van de resultaten daarvan is een vierelementshark, een machine die niet mag ontbreken als je wilt wedijveren met merken als Pöttinger of Krone.

Maar het blijft niet bij een brede hark. Sip werkt samen met Reiter, de Oostenrijkse ontwikkelaar van een bandhark met pick-up met slepende, flexibele tanden. Sip gaat de Reiter-machines bouwen en heeft zelf een 5 meter brede getrokken bandhark ontwikkeld met het Reiter-pick-upsysteem.

Blikvanger

De blikvanger op de stand van Sip is de 15 meter brede, getrokken Silvercut-maaicombinatie die bestaat uit vier maaidekken. Bij transport over de weg draaien de achterste dekken een kwartslag om hun as en 90 graden naar voren.

Nieuw in de hooibouwmarkt is de Supercrop van Sitrex. De Supercrop is in basis een trommelschudder. Met twee hoog hangende schudelementen achter de trommel kan de machine het gewas ook breed verspreiden. Met twee horizontaal werkende harkelementen kan de Sitrex 6 meter breed harken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer