POV+steekt+bijna+miljoen+euro+in+ketenconcepten
Nieuws
© De Snuitgeverij

POV steekt bijna miljoen euro in ketenconcepten

Negentien ketenconcepten in de varkenshouderij krijgen financiële steun van de POV. In totaal is daar een bedrag mee gemoeid van 919.501 euro.

Het gaat om projecten van bestaande ketenconcepten, maar ook om prille samenwerkingsverbanden met een gedegen plan. De goedgekeurde varkenshouderijprojecten zijn zeer divers met veel aandacht voor kwaliteit en transparantie.

Verschillende plannen focussen op smaak van varkensvlees en imagoverbetering van de varkenshouderij. Ook is er aandacht voor een betere positionering en margeverdeling in de keten.

Collectieven

De POV doet geen uitspraak over welke initiatieven subsidie hebben gekregen en waar deze vandaan komen. De collectieven krijgen ook niet allemaal hetzelfde bedrag. Ze krijgen 50 procent vergoed van de projectbegroting tot een maximum van 10.000 euro per deelnemende varkenshouder. En maximaal 100.000 euro per collectief.

De POV stelde de regeling ondersteuning ketenconcepten op 15 mei open. De regeling was bedoeld voor samenwerkingsverbanden van varkenshouders die hun positie in de keten willen professionaliseren en verstevigen. Varkenshouders konden zich aanmelden tot 17 juni.

Toetsing

Na een eerste toets door een onafhankelijke adviescommissie hebben een aantal samenwerkingsverbanden hun plan verder uitgewerkt en opnieuw ingediend. De adviescommissie heeft deze plannen beoordeeld en een advies gegeven aan de vaststellingscommissie van de POV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer