Lage+suikerproductie+Brazili%C3%AB+laat+prijzen+stijgen
Nieuws
© Joost Hazelhoff

Lage suikerproductie Brazilië laat prijzen stijgen

De suikernoteringen op de internationale markten zijn de laatste dagen iets gestegen, voornamelijk het gevolg van tegenvallende productie in Brazilië. Dit melden deskundigen uit een Brussels suikeroverleg.

De Braziliaanse rietsuikerproducentengroep Unica maakte melding van een daling van de productie in de eerste twee weken van oktober met meer dan 30 procent bij een stijging van de ethanolproductie.

Petrobras heeft de Braziliaanse benzineprijs met 1,7 procent verhoogt en dat is goed nieuws voor de ethanolproducenten. Volgens de laatste gegevens wordt, vanwege de lage suikerprijs, 56 procent van het suikerriet verwerkt tot ethanol en 44 procent tot suiker.

Rusland

Analisten verwachten voor Rusland een record suikerproductie van 6,5 tot 6,6 miljoen ton. Kenia heeft het invoerrecht op suiker geschorst tot en met januari 2018 bij geruchten dat China minder suiker zal gaan produceren.

De oogstvooruitzichten voor het seizoen 2017-2018 blijven goed, zodat de toch al hoge wereldvoorraden zullen toenemen. De suikerconsumptie in de wereld neemt elk jaar toe met ongeveer 1,8 procent en dat is 0,2 procent minder dan eerdere prognoses. Dit is mede als gevolg van de discussie over obesitas.

Oogstraming

De oogstraming van International Sugar Organisation (ISO) in Londen voor het seizoen 2017-2018 blijft onveranderd op 179,4 miljoen ton bij een consumptie van 175,6 miljoen ton.

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer