Plantenklok+FloraHolland+blijft+volwaardig+draaien
Nieuws
© FloraHolland

Plantenklok FloraHolland blijft volwaardig draaien

Zolang de fysieke plantenklokken van Royal FloraHolland in Aalsmeer en Naaldwijk draaien, blijven ze een volwaardig onderdeel van de marktplaats. Dat heeft de directie van de veilingorganisatie afgesproken met actiegroep 'Behoud de Plantenklok'.

De Actiegroep is tevreden over deze uitkomst van het op vorige week gevoerde overleg met directie en management van FloraHolland. Het overleg was een vervolg op de extra algemene ledenvergadering van 21 september, waar het beeldveilen van planten als enige onderwerp werd besproken.

'Fasering én meer zeggenschap bij het invoeren van beeldveilen was de hoofdconclusie van die bijeenkomst en daar is een goed vervolg aan gegeven', aldus de actiegroep. 'Veel leden en klanten van FloraHolland hebben ons gesteund bij onze inspanningen om in de digitalisering in de sierteeltsector het fysiek veilen van planten een plaats te blijven geven', aldus de actiegroep.

Doorontwikkelen

Tijdens het overleg is vastgesteld dat beleidszaken als het doorontwikkelen van KOA, het programma 'versterken plantenklok', de ontwikkeling van apps voor kwekers en kopers, de plannen voor 'vandaag veilen voor morgen' en het nieuwe e-commerceplatform Floriday losstaan van het fysiek veilen van planten.

'Tijdens het overleg heeft de directie de vergelijking gemaakt met de vestiging van FloraHolland in Eelde. Die marktplaats functioneert prima en rendeert. Zolang de fysieke plantenklokken in Aalsmeer en Naaldwijk als business unit functioneren en renderen blijven ze bestaan.' FloraHolland moet dé marktplaats zijn voor alle businessmodellen, was volgens de actiegroep ook een krachtige uitspraak van de directie die vertrouwen geeft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer