Romijn%3A+LTO+moet+oud+stof+blijven+afvegen
Nieuws
© Dirk Hol

Romijn: LTO moet oud stof blijven afvegen

Het is belangrijk dat de LTO-organisatie voortdurend blijft vernieuwen en 'continu oud stof afveegt'. Die boodschap gaf scheidend Melkveehouderij-voorzitter Kees Romijn woensdag mee aan de bestuurders die het werk voortzetten.

Voorafgaand aan een bijeenkomst van nieuwe vakgroepvoorzitters en portefeuillehouders nam LTO afscheid van de aftredende bestuurders. Daarbij zei Romijn dat het voor het gezicht van LTO goed is dat de organisatie durft te vernieuwen.

'Zeker als we de jonge generatie boeren en tuinders aan ons willen binden, zullen we dat steeds zichtbaar moeten maken.' Vernieuwing hoort volgens de vertrekkende bestuurder een continu proces te zijn dat in de haarvaten zit van de organisatie.

Leiderschap wordt lastiger

Hij stelde vast dat de diversiteit tussen sectoren maar ook binnen sectoren alleen maar toeneemt. 'Dat zal het lastig maken om steeds leiderschap te blijven tonen', waarschuwde Romijn.

LTO-voorzitter Marc Calon schetste de vakgroepbestuurders als uiterst waardevol voor LTO en voor alle aangesloten leden. 'Wij als federatiebestuur staan op jullie schouders. Daarvoor zijn wij, en alle boeren en tuinders, jullie heel veel dank verschuldigd.'

Superprestatie

In zijn dankwoord besteedde Calon speciale aandacht aan de inzet van Melkvee-voorzitter Romijn rond de fosfaatproblematiek. 'Je hebt leiding gegeven, en met het fosfaatreductieplan is het gelukt dit jaar een daling van acht miljoen kilo fosfaat te realiseren. Dat is een superprestatie.'

Volgens Calon heeft de melkveehouderij daarmee aan de Haagse en Brusselse politiek laten zien dat men in staat is om te leveren. 'De Nederlandse melkveehouders mogen je dankbaar zijn voor alles wat bereikt is. Chapeau en een diepe buiging', aldus de LTO-voorzitter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer